Magiker



Jag känner mig euforisk och bekymmersfri idag - en sinnesstämning som kan bero på en enda sak. Igår påbörjade jag en bok som jag fick i 20årspresent av mina föräldrar: "Den stygga flickans rackartyg" av nobelpristagaren Mario Vargas Llosa. Än så länge är den både bra och intressant, men det är inte handlingen som har fått mig att jubla. Det är språket! Jag läser, fascineras, förundras och avundas. Meningarna är uppbyggda på fel sätt, om man ska lyssna på lärare och tror-sig-veta-allt-folk, men han skriver så övertygande att jag glömmer all moralisering och förstår att han har lärt sig kärleken till språket istället för reglerna om språket. Vilken man, vilket man och framför allt: vilken inspiration. Ingenting kan få mig att glöda så som en vackert skriven bok!

Tack för att ni är underbara!

Torsdag/24.2/min födelsedag: Hög feber. Presentöppning och brunch med mor&far (bästa presenterna). Sova. Duscha, sminka, platta hår. Äta ute med vänner och flickvän. Få fina presenter. Åka hem. Sova.
Sammanfattning: Bästa födelsedagen, trots febern. Tack alla!

Fredag/25.2:
Hög feber. Bussresa till Stockholm. Kryssning med min älskling som hon ordnat (jag är mest bortskämd i hela världen - fått en kryssning och massor av andra presenter av henne!). God mat. Goda drinkar. Dans tills fötterna håller på att trilla av. Vakna upp och inse att febern fortfarande härjar. Äta frukost. Dricka cider. Gå av båten och åka hem till Kumla.
Sammanfattning: Bästa kryssningen, trots febern. Tack baby!


Nu är jag alltså 20 år gammal. Och det verkar redan som om det blir mitt bästa år hittills. I'm a happy girl - för jag känner världens finaste människor.




1: Glada jag. 2: Glada vi.
3: Efter-maten-drink/innan-party-drink. 4: Svettiga.
5: Stökig hytt, sliten tjej. 6: Definitivt sliten tjej.

20 år om mindre än 20 minuter!

Idag är det min sista dag som tonåring, som en av mina släktingar påpekade idag. Från och med imorgon är jag officiellt vuxen. Även om jag alltid kommer att vara som ett barn i sinnet - på gott och ont. Hur som helst blev jag firad lite i förskott av faster+hennes man, kusin och bästa vän. Jag bjöd på mat och fika, och fick ta emot fina presenter. Av släktingarna blev det pengar och av bästisen blev det tre stycken paket: ett nödvändigt, ett fint och ett som var bland det bästa jag någonsin har fått. Och som vanligt när det har med henne att göra så började jag att gråta. Hon får mig alltid att bli känslosam, så hon får skylla sig själv när jag alltid börjar grina!
Jag får ju inte glömma att säga att Alicia var med idag också. Finaste ungen i världshistorien!

Den äldsta bilden jag har på oss!


Ain't no sunshine when she's gone and she's always gone too long

Klockan var sex när jag la mig och tolv när jag vaknade. Med andra ord sov jag bara hälften så många timmar som jag gör i vanliga fall men ändå är jag inte särskilt trött. Eller trött är jag ju alltid, men inte så som jag förväntat mig att vara. Jag misstänker att det är solens fel; hon smyger sig in med hjälp av sina solstrålsfingrar och får mig att vakna på rätt sida. Dock är hon inte så varm som jag önskar att hon vore - jag kom precis in från en promenad med min bästa vän och hennes guldklimp, och det var inte särskilt varmt. Även om det inte var jättekallt heller, så jag antar att man inte bör klaga! Det är ju tusen gånger bättre än tjugo minusgrader!!!

Jag och min kompis solen!


måndag måndag måndag

Jag kom precis in efter en promenad. Konstigt nog frös jag inte ett dugg, men på något sätt känns det som om -7 grader är rena sommarvädret. I alla fall när det var ungefär 13 grader kallare igår vid den här tiden.
Jag gillar kvälls/nattpromenader. Det är det bästa sättet att rensa tankarna på, och att byta ut all smutsig luft mot en nyare och fräschare. Sedan är det givetvis roligare om man har någon med sig - men det är inte alltid man har sådan tur.

Imorgon ska jag vara vuxnare än jag är i vanliga fall. Om jag ens är vuxen någon gång? Hur som helst ska jag handla inför onsdagen då min släkt kommer hit och firar mig, sedan ska jag tvätta (något som jag redan har panik över), betala en tråkig faktura och ringa lite samtal. Som tur var ska jag träffa en eller två kompisar också, så det blir nog en bra dag. Trots allt det vuxna.

Bild från när jag gick i sexan eller sjuan och trodde att det var fint att inte ha några ögonbryn!


Let's get gleefied

Jag har inte fått särskilt mycket uträttat idag. Förutom att stiga in i en nya era det vill säga: jag är nu inne på säsong två av Glee! Det känns som om jag börjar komma in i det nu; bli en i gänget. Snart börjar jag säkert sjunga istället för att prata också. Det vore ju faktiskt ganska spännande!

Jag och mina Glee-kompisar!


föralltid förevigt

Isigt iskallt är det ute just nu. 19.8 minusgrader var det den senaste gången jag tittade. Och som min bästa vän sa idag: "Nästa månad ska ju vara en vårmånad". Jo visst, säger jag bara, vädret hänger tydligen inte med alls i svängarna.

Idag har jag i alla fall varit hemma hos bästis. Det var meningen att vi skulle ses i ungefär en timme, men jag råkade visst stanna kvar i över fem timmar. Det är lätt hänt när båda våra munnar går i ett och när hennes dotter är omöjlig att tröttna på. Under den sista timmen jag var där somnade jag i deras fotölj med lilla Alicia sovandes på magen. Hennes tunga ögonlock smittade av sig på mig, även om jag försökte att hålla ögonen öppna.

Väldigt gammal bild på mig och best friend.
Här hade vi precis kommit till hem till mig efter att ha badat i fotbollsplanens vattenspridare!


Thank God it's friday!

 

Jag höll på att kissa på mig när jag gick hem för ungefär en timme sedan. Helt och hållet Amandas fel vill jag påpeka! Hon fick mig att se på den vidriga filmen Tortured, och jag som inte klarar av sådana filmer mådde lite halvtaskigt resten av kvällen. Som tur var är jag i alla fall hemma nu, efter en tre timmar lång promenad (egentligen: tjugo minuter, men det kändes minsann som tre timmar!).

Om man bortser från filmen hade jag en superbra kväll! Vi brände kalorier när vi spelade Just Dance på Amandas Wii och åt upp dom igen i form av småpizzor och toast! När jag kom hem fanns det en hel drös av fikabröd på bordet - så det kan nog vara så att jag fick i mig några (läs: miljontals) till kalorier även på hemmaplan. Men är det fredag så är det!


Dagens outfit

Jag har sett att alla bloggare lägger ut en "dagens outfit", och eftersom jag inte vill vara sämre själv så har jag gjort precis samma sak! Hoppas ni gillar den!

 


guaca waka waka

Min mamma har försökt att få mig att gilla avokado i säkert tio år. Och hon har misslyckats varenda gång. Men (!) i somras började jag att uppskatta en riktigt god guacamole och efter det har jag lärt mig att njuta varenda gång jag äter det - oavsett om det är som dipp, om det ska ätas till maten eller om den helt enkelt ska kastas in i munnen på mig!
Efter denna tvärändring (som egentligen inte är så tvär då jag fortfarande hatar att äta bara avokado) finns alltid en påse guacamolemix i skafferiet så att jag ska kunna mosa och mixa ihop min egna dipp. Varför jag skriver det i bloggen vet jag dock inte. Kan bero på att jag inte har mycket annat att skriva, samt att jag snart ska ordna så att jag har lite god guacamole att dippa när jag tittar på några avsnitt Glee! Nam nam.

Med munnen full!


heat

Blev akutsjuk igår med svimningsattacker, magsmärtor och alldeles för låg kroppstemperatur (trots att jag tagit en lång, varm dusch). Det blev därför en riktigt besvärlig kväll och natt, men nu mår jag som tur var bättre! Drömmer mig just nu bort till varmare breddgrader:


partypeople

Jag festar aldrig längre. Visst blir det middagar där alkohol är inblandat, men när man är totalt pank blir det aldrig mer än så. Egentligen saknar jag det inte. Åtminstone inte när jag fortfarande bor här och vet hur mycket bättre det kan vara (jämförelse: Örebro vs. utomlands). Jag fick dock ett visst festsug när jag lyssnade igenom min partylista på Spotify och därför kommer nu lite nostalgiska bilder. Vissa är gamla som gatan och vissa är lite nyare (och bilderna är helt utan någon ordning).



Det får räcka så. Finns allt för många oanständiga bilder som aldrig någonsin borde visas, haha.

Glee club


Jag har gått in i ett serie-läge. För tillfället är det Glee som får min uppmärksamhet, främst på grund av den lättsamma stämningen den förmedlar. Och för musiken, så klart. Hade jag haft en någorlunda sångröst hade jag levt mitt liv som om jag hade huvudrollen i en musikal. Men tyvärr får jag nöja mig med att se på musikaler istället. Och det fungerar ju faktiskt ganska bra det med!

Lycklig lottad!

 

Jag saknar min Helene. Det känns som om jag krymper flera centimeter varje gång hon åker iväg, även om jag vet att vi snart ses igen. Även om jag vet att hon alltid finns med mig på ett eller annat sätt. Men jag saknar henne. Det gör jag alltid. Så this is for you darling: JAG ÄLSKAR DIG! Du gör mig lycklig.


sweet dreams

I lördags gick jag hem till en nybliven 20-åring, som bjöd på fantastiskt god mat och massor av godsaker till efterrätt. Det blev en trevlig kväll, med trevliga människor och jag hoppas att födelsedagsbarnet var lika nöjd med kvällen som jag själv var.

I skrivande stund lyssnar jag på min flickvän som sjunger och spelar gitarr. Och aldrig slutar jag ju fascineras. På tal om min flickvän så låg hon och min kissekatt med huvudena tätt emot varandra inatt när jag skulle lägga mig. De sov så djupt att ingen av dom märkte att jag tassade omkring i rummet, tills jag beordrade Helene att gå och borsta tänderna det vill säga.
Nu önskar jag att jag inte ätit upp naturgodiset och min B&J, så att jag hade haft kvar dom. Men, det får bli lite pinnglass istället. Förmodligen överlever jag nog ändå!


thursday

 

A bit too much, men Amanda har måånga snygga ringar hon!



Min dag: Amanda, Linnea.
Min kväll: tacochips med guacamole.


Happy birthday to you!

Smörgåstårta. Paket. Gratulationer.
Idag fyller min kära far år och dagen till ära har det varit varmt (åtminstone lite) utomhus! Plusgrader och en skinande sol. Mycket mer än så begär han inte, min far, och presenterna var överflödiga. Så klart. För så låter det varje år. Men nog går han omkring med ett leende på läpparna och nog vet han att vi köper för att vi vill. Inte för att vi måste.
Enough said. Det har varit en fin dag! Grattis!

Gammal bild på mig och pappa.

I'm having such a good time


Det första jag såg imorse när jag öppnade ögonen var att solen letat sig in i mitt rum. Det andra var min katt - som hoppade upp på mitt bröst så fort han hörde att jag hade vaknat. Med andra ord: jag hade en underbar morgon. Och dagen blev till och med ännu bättre: en långpromenad med Amanda, och flera timmars umgänge med bästa Jossan! Dessutom fick jag hem ett paket också - sminket som jag har beställt från e.l.f. Det var sjukligt billigt, och visade sig vara riktigt bra också.

E.l.f.


Presentation

Jag vore ingenting utan de människor som varje dag förgyller mitt liv. Och som alla vet: en bild säger mer än tusen ord. De som syns nedanför är bättre än ord någonsin kan förklara.





Bild 1. Jag
Bild 2. Jag och
älskling
Bild 3. Jag och
bästa (!!!) vännen
Bild 4. Världens sötaste
Alicia, som jag är gudmor till
Bild 5. Min
kärlek
Bild 6. Jag, Jennie och Amanda
Bild 7. Mami och papi
Bild 8. Jag och mina gymnasietjejer

New beginning

Nu har det blivit dags att börja om i en mer positiv era. Och detta får bli mitt första steg i rätt riktning. Hejja mig!

RSS 2.0